Allt för ditt hemmakontor

Alltfler av oss har börjat arbeta mer hemifrån. Vissa arbetsgivare kallar det för hybridarbete. Det innebär att du arbetar vissa dagar i veckan hemifrån och andra dagar går du till kontoret.

Ny arbetsmiljö

Vad gäller arbetsmiljön har mycket blivit förändrat och det kommer att ta lång tid innan alla bitar har fallit på plats och funkar bra. Även rent juridiskt släpar lagstiftningen än så länge efter på detta område.

Var du jobbar

Sitter du vid köksbordet och jobbar eller har du sjunkit så långt ner i soffan att du nästan nickar till? Vilken stil du än har är ditt hem numera din arbetsmiljö och det kan vara dags för en uppgradering.

Ergonomi

Vissa arbetsgivare köper in ergonomiska arbetsstolar och bord och skickar hem till den anställde. Om du inte är en de lyckligt lottade kan det vara läge att själv införskaffa åtminstone en bra arbetsstol och ett höj- och sänkbart arbetsbord.

Skaffa en översikt

Så här i början av året är det också naturligt att tänka på en kalender som en hjälp att organisera upp sitt liv. En samlad plats där du kan föra in viktiga tider och datum. Där kan du även hålla koll på saker som måste du ska göra. Det finns en uppsjö av vackra kalendrar som kan beställas här.