Weekend i Göteborg

Västra Götalands residensstad Göteborg är Sveriges näst största tätort och den femte största i hela Norden med sina 570 000 innevånare. Göteborg kan erbjuda mängder med roliga aktiviteter och sevärdheter för hela familjen. Väljer man att ta en weekend i Göteborg kommer man inte att ånga det, men det är ju bra att veta vad man ska hitta på i förväg.

Först och främst måste man ju se till att ha en bra plats att bo på. Är man bara tidigt ute med sin bokning bör det inte vara ett problem att få tag på något både bekvämt och centralt. Med detta fixat är det ju dags att göra planer för saker att se och göra.

Liseberg är så klart en stor favorit bland både barn och vuxna. Här finns något för alla smaker från karuseller och bergochdalbanor till café och restauranger. Det dyker även upp musikevenemang och shower regelbundet. I år öppnas dörrarna för allt den 28 april, så vill man besöka Liseberg kan man väldigt snart planera in en resa hit.

Gillar man museum bör Göteborgs Konstmuseum läggas högt upp på prioriteringslistan. Här kan man hitta fantastiska konstsamlingar från 1400-talet och fram till idag, både nordisk och internationell konst finns att avnjuta.

För lite klassisk stadssightseeing kan man inte välja något bättre än den ikoniska Paddan. Denna tar en tur kring Göteborgs kanaler och bjuder på berättelser om stadens historia, uppbyggnad och försvar.

Gillar man fisk och skaldjur kan man tillfredsställa detta samtidigt som man får en riktigt autentisk Göteborgsupplevelse genom att besöka Feskekôrka. Detta är kanske Sveriges mest berömda inomhusmarknad full av havets dagsfärska rikedomar.

När man är i Göteborg är det dessutom aldrig långt till naturen. Bara ett stenkast från centralen kan man faktiskt hitta en av Europas bäst bevarande 1800-talsparker i form av Trädgårdsföreningen. På andra sidan stan kan man även hitta den fantastiska Botaniska Trädgården som har över 16 000 arter av växtlighet att beundra.