Kul i Lilla Edet

Det är dags att byta semesterort. Det kan vara en ny slags upplevelse att semestra på en liten ort där du inte känner någon och aldrig har varit förut. Det är skoj att uppleva ett litet samhälle i din egen takt och se vad som erbjuds på de mindre orterna. Varför inte testa Lilla Edet i sommar?

Göra

En av de främsta fördelarna med orten är att det bor bara cirka 14 000 personer där. Du har alltså mycket utrymme för dig själv och kan hitta naturen överallt. Ta med vandringsskorna och en mindre ryggsäck och ge er ut på upptäcktsfärd i skog och mark. Använd allemansrätten och spendera tid i grönskan. Köp in några tillbehör såsom schyssta hörlurar eller en selfie stick till mobilen så du kan fånga dina vackraste ögonblick och ta en lugn promenad med en ljudbok i öronen.

Historia

Är du intresserad av historia och bysamhällen finns det flera bevarade gårdar och museum. Titta in på Hjärtums Hembygdsmuseum, Tösslandagården eller några av de andra vackert bevarade husen från 1700- och 1800-talet. På Akserödgården hittar du bruksföremål och en unik inblick i ett bevarat 1700-tals hem med tillhörande ekonomibyggnader. Mycket av Lilla Edet förstördes i en brand 1888 så det har legat samhället nära hjärtat att skydda de få byggnader som överlevde branden.

Sporta

Bara för att man är på semester betyder det inte att man kan ligga på latsidan hela dagen. I Lilla Edet finns flera olika sportanläggningar för den som gillar fotboll, hockey och ridningar. Om du kontaktar en lokal förening kan du också bowla eller utmana din resekamrat med en runda tennis!